Hoppa till huvudinnehåll

Må bättre.
Delta i viktig forskning.

Forskare vid Göteborgs universitet har upptäckt att något så enkelt som en kvart med ett onlineverktyg varannan vecka kan förbättra hälsan och ge ett nytt sätt att:

  • må bättre
  • hantera livets upp- och nergångar
  • förebygga eller hantera livsstilssjukdomar

Vi expanderar nu studien om verktyget och välkomnar dig att delta i en av Sveriges största satsningar för att befrämja folkhälsan. Du får tillgång till verktyget under ett år, fyller regelbundet i en hälsoenkät, och vi analyserar i vilken grad verktyget förebygger ohälsa. Studien är kostnadsfri.

Ett verktyg byggt på forskning

Verktyget, som vi kallar Priushealth, handlar om stress och ensamhet. Om tomhet och konflikter. Om mat och motion. Och om att se din hälsa i ett större sammanhang.

Till skillnad från majoriteten av onlineverktyg har detta vetenskapligt visade effekter. I en flerårig utvärdering vid Göteborgs universitet fick de som använder verktyget lägre vikt och blodsocker, bättre insulinkänslighet och kolesterol samt ökad livskvalitet.

På grund av dessa starka effekter expanderar vi nu studien och välkomnar dig att delta för att både ta hand om din egen hälsa och vara med i en av Sveriges största forskningssatsningar för att förbättra folkhälsan.

Börja använda verktyget

"Vad kan jag ta för steg idag för att bli hälsosammare på ett sätt som passar mig?"

Så här använder du verktyget

På verktyget vävs stora livsfrågor samman med konkreta tips på små förändringar i vardagen som kan påverka din hälsa. Du får utforska hur stress och motion påverkar varandra, hur dygnsrytmen kopplas till åldrande, hur din syn på tillvaron i stort färgar dina matvanor.

Inga fysiska besök ingår och du är välkommen att delta oavsett boendeort. Du använder verktyget på egen hand och får tillgång till en rad tips och vetenskapliga fakta att reflektera över.

Verktyget bygger på att hälsa handlar mer om att bli hel och harmonisk som människa än om att räkna steg och kalorier. Det syftar till att stimulera tankar och ge aha-upplevelser som hjälper dig hantera livets upp- och nergångar.

Mer information om studien

Börja använda verktyget

Anders Rosengren

Hej,

Jag heter Anders Rosengren och forskar sedan 20 år tillbaka om hälsa och livsstilssjukdomar. Under den här tiden har en fråga växt fram och blivit alltmer central för mig:

Varför har vi så svårt att prioritera hälsan i vardagen trots att vi värdesätter den så högt? 

Så föddes idén till PriusHealth, som är världens första forskningsbaserade hälso- och livsstilsverktyg. Det innehåller informativa texter, inspirerande aktiviteter och öppna frågor för att sporra dig att använda den senaste kunskapen och prioritera hälsan i din vardag.

Det är därför så glädjande att många användare berättar för oss hur verktyget sår frön som gror, att när de väl har börjat använda verktyget regelbundet så börjar saker hända. 

Vi hoppas att du ska känna dig varmt välkommen och få mycket glädje av verktyget! 
 

Anders Rosengren

Anders Rosengren, Leg. läkare, Professor, Göteborgs Universitet

Vägen mot bättre hälsa börjar med ett enda klick.

Vi på Göteborgs Universitet hälsar dig välkommen som användare av Livsstilsverktyget!

Anmäl dig med ett klick här nedan och du kan börja utforska och använda verktyget direkt. Ett bra första steg mot bättre hälsa och ett skönare liv.

Börja använda verktyget