Hoppa till huvudinnehåll

Må bättre.
Delta i viktig forskning.

Forskare vid Göteborgs universitet har upptäckt att något så enkelt som en kvart med ett onlineverktyg varannan vecka kan förbättra hälsan och ge ett nytt sätt att:

  • må bättre
  • hantera livets upp- och nergångar
  • förebygga eller hantera livsstilssjukdomar

Vi expanderar nu studien om verktyget och välkomnar dig att delta i en av Sveriges största satsningar för folkhälsan. Du får tillgång till verktyget under tre år och vi analyserar hur verktyget förbättrar din hälsa, ditt välmående och förebygger sjukdom. Studien är kostnadsfri.

Ett verktyg byggt på forskning

Verktyget handlar om stress och ensamhet. Om relationer och konflikter. Om mat och motion. Och om att se din hälsa i ett större sammanhang.

Till skillnad från majoriteten av onlineverktyg har detta vetenskapligt visade effekter. I en flerårig utvärdering vid Göteborgs universitet fick de som använder verktyget lägre vikt och blodsocker, bättre blodtryck och insulinkänslighet samt ökad livskvalitet.

På grund av dessa starka effekter expanderar vi nu studien och välkomnar dig att delta för att både ta hand om din egen hälsa och vara med i en av Sveriges största forskningssatsningar för att förbättra folkhälsan.

Börja använda verktyget

"Vad kan jag ta för steg redan idag för att leva hälsosamt på ett sätt som passar mig?"

Så här använder du verktyget

På verktyget vävs stora livsfrågor samman med konkreta tips på små förändringar i vardagen som kan påverka din hälsa. Du får utforska hur stress och motion påverkar varandra, hur dygnsrytmen kopplas till åldrande, hur din syn på tillvaron i stort färgar dina matvanor.

Inga fysiska besök ingår och du är välkommen att delta oavsett boendeort. Du använder verktyget på egen hand och får tillgång till en rad tips och vetenskapliga fakta att reflektera över.

Verktyget bygger på att hälsa handlar mer om att bli hel och harmonisk som människa än om att räkna steg och kalorier. Det syftar till att stimulera tankar och ge aha-upplevelser som hjälper dig hantera livets upp- och nergångar.

Mer information om studien

Börja använda verktyget

Anders Rosengren

Bakgrunden till Livsstilsverktyget

Anders Rosengren är läkare och professor i molekylär medicin vid Göteborgs universitet och Livsstilverktygets skapare. Hans forskning spänner från detaljerad grundforskning till studier kring levnadsvanor och hälsobeteende. Detta har gett honom möjlighet att från olika synvinklar granska vart vi är på väg med alla hälsoråd, forskning och teknik. 

I boken ”Hela livet” berättar Anders Rosengren om varför studien görs och de tankegångar och den vetenskap som Livsstilverktyget bygger på samt om behovet av en ny syn på liv, hälsa och livsstil inför framtiden.

Vägen mot bättre hälsa börjar med ett enda klick.

Vi på Göteborgs Universitet hälsar dig välkommen som användare av Livsstilsverktyget!

Anmäl dig med ett klick här nedan och du kan börja utforska och använda verktyget direkt. Ett bra första steg mot bättre hälsa och ett skönare liv.

Börja använda verktyget