Hoppa till huvudinnehåll

Må bättre.
Delta i viktig forskning.

Forskare vid Göteborgs och Lunds universitet har upptäckt att något så enkelt som en kvart med ett onlineverktyg varannan vecka kan förbättra hälsan och ge ett nytt sätt att:

  • må bättre
  • hantera livets upp- och nergångar
  • förebygga eller hantera livsstilssjukdomar

Vi expanderar nu studien om verktyget och välkomnar dig att delta i en av Sveriges största satsningar för folkhälsan. Du får tillgång till verktyget under tre år och vi analyserar hur verktyget förbättrar din hälsa, ditt välmående och förebygger sjukdom. Studien är kostnadsfri.

Du får också tillgång till webbinarier om den senaste forskningen. Det senaste webbinariet om mikrovanor som det mest effektiva sättet att nå hållbara förändringar finns nu att se på verktyget.

Ett verktyg byggt på forskning

Verktyget handlar om stress och ensamhet. Om relationer och åldrande. Om mat och motion. Och om att se din hälsa i ett större sammanhang.

Till skillnad från majoriteten av onlineverktyg har detta vetenskapligt visade effekter. I en flerårig utvärdering vid svenska universitet fick de som använder verktyget bättre blodtryck, vikt och blodsocker, högre muskelmassa samt ökat välmående.

På grund av dessa starka effekter välkomnar vi dig att delta för att både ta hand om din egen hälsa och bidra till viktig forskning.

Studien och den nya boken “Hela Livet”, som berättar mer om metoden att nå hälsa, har nyligen uppmärksammats i Nyhetsmorgon som du kan se på här och SR P4 Extra som du kan lyssna på här.

Börja använda verktyget

"Vad kan jag ta för steg redan idag för att leva hälsosamt på ett sätt som passar mig?"

Så här använder du verktyget

På verktyget vävs stora livsfrågor samman med konkreta tips på små förändringar i vardagen som kan påverka din hälsa.

Inga fysiska besök ingår och du är välkommen att delta oavsett boendeort. Du använder verktyget på egen hand och får tillgång till en mängd tips och vetenskapliga fakta att reflektera över.

Verktyget bygger på att hälsa handlar mer om att bli hel och harmonisk än om att räkna steg och kalorier. Det syftar till att stimulera tankar och ge aha-upplevelser som hjälper dig hantera livets upp- och nergångar.

Mer information om studien

Börja använda verktyget

Anders Rosengren

Ny bok som kompletterar Livsstilsverktyget

Anders Rosengren är läkare och professor i molekylär medicin vid Göteborgs universitet och leder forskningen om Livsstilverktyget.

I den nyutkomna boken ”Hela livet” berättar Anders Rosengren om de tankegångar och den vetenskap som Livsstilverktyget bygger på. Boken kompletterar verktyget och ger läsaren ett smörgåsbord av vetenskapliga tips som varvas med personliga reflektioner och exempel på hur man får in kunskapen om hälsa i sin vardag. Boken, som finns i ordinarie bokhandeln, bygger liksom verktyget på den metod för att nå långsiktig hälsa som varit så framgångsrik i forskningsstudierna.

Läs ett utdrag ur boken här

Vägen mot bättre hälsa börjar med ett enda klick.

Vi i forskningsteamet hälsar dig välkommen som användare av Livsstilsverktyget!

Anmäl dig med ett klick här nedan och du kan börja utforska och använda verktyget direkt.