Hoppa till huvudinnehåll

 

Välkommen att ta del av det forskningsbaserade Livsstilsverktyget från Göteborgs universitet, som kan ge ett nytt sätt att:

  • må bättre
  • hantera stress och livets upp- och nergångar
  • förebygga eller hantera livsstilssjukdomar

Genom att använda verktyget deltar du också i en av Sveriges största satsningar för folkhälsan där vi undersöker din hälsa och ditt välmående över flera år framåt. Verktyget är kostnadsfritt.

Utöver konkreta tips och tankeväckande reflektioner får du även del av webbinarier och inspirerande samtal som speglar hälsa på olika sätt.

Ett verktyg byggt på forskning

Verktyget handlar om stress och ensamhet. Om relationer och åldrande. Om mat och motion. Och om att se din hälsa i ett större sammanhang.

En flerårig studie vid svenska universitet har hittills visat bättre blodtryck, vikt och blodsocker, högre muskelmassa samt ökat välmående hos de som använt verktyget.

Vi expanderar nu studien och välkomnar vi dig att delta för att både ta hand om din egen hälsa och bidra till viktig forskning.

Studien har uppmärksammats i Nyhetsmorgon som du kan se på här och Fråga Doktorn som du kan se här.

Du kan läsa mer om de vetenskapliga resultaten hittills bl.a. i Nature publishing journal Digital Medicine.

Börja använda verktyget

"Vad kan jag ta för steg redan idag för att leva hälsosamt på ett sätt som passar mig?"

Så här använder du verktyget

På verktyget vävs stora livsfrågor samman med konkreta vardagstips.

Inga fysiska besök ingår och du är välkommen att delta oavsett var du bor i Sverige. Du använder verktyget på egen hand och får tillgång till en mängd tips och vetenskapliga fakta att reflektera över.

Verktyget bygger på att hälsa handlar mer om att bli hel och harmonisk än om att räkna steg och kalorier. Det syftar till att stimulera tankar och ge aha-upplevelser som hjälper dig hantera livets upp- och nergångar.

Om du vill använda Livsstilsverktyget inom en organisation, ett företag eller inom vården så kontakta oss direkt via livsstilsverktyget@gu.se.

Mer information om studien

Börja använda verktyget

Anders Rosengren

Hej,

Jag heter Anders Rosengren och forskar sedan 20 år tillbaka om hälsa och livsstilssjukdomar. Under den här tiden har en fråga växt fram och blivit alltmer central för mig:

Varför har vi så svårt att prioritera hälsan i vardagen trots att vi värdesätter den så högt?

Så föddes idén till Livsstilsverktyget. Det innehåller informativa texter, inspirerande aktiviteter och öppna frågor för att sporra dig att använda den senaste kunskapen och prioritera hälsan i din vardag. Det är därför så glädjande att många användare berättar för oss hur verktyget sår frön som gror, att när de väl har börjat använda verktyget regelbundet så börjar saker hända.

Vi hoppas att du ska känna dig varmt välkommen och få mycket glädje av verktyget!

Vi i forskningsteamet hälsar dig välkommen till studien om Livsstilsverktyget!

Du anmäler dig till studien via knappen här nedan.